Horeca nieuws uit de Residentie

Mutaties in de Haagse horeca

De afgelopen tijd zijn weer een aantal horecabedrijven in Den Haag en de Haagse regio overgegaan in andere handen, door bemiddeling van Schippers Horeca Makelaar in Den Haag.
Schippers is sinds 1981 actief bij de aan- en verkoop van horecabedrijven, strandpaviljoens/beachclubs en onroerend goed beleggingen en werkt op ‘no cure no pay’ basis.

Zo veranderde in Den Haag onder andere de volgende horecabedrijven van eigenaar: Restaurant Vicini, Restaurant Blij, The Harbour Club Kitchen, Eetcafé/Restaurant Laartje, Café-Restaurant Vodka and Wines, Cocktailbar The Blue Print, Lokaal Royaal, Café-Restaurant Siezo, Strandclub Wij en Restaurant Bis.
In de Haagse regio waren dat: Restaurant De Oude Melkhandel in Leidschendam, Lunchroom Dex in Delft, Restaurant Pand & Grills in Voorburg, Strandpaviljoen De Zeester in Wassenaar, Restaurant Voorbij Verlaan in Rijswijk, Restaurant Giulia’s in Wassenaar en Restaurant De Wits in Rijswijk.

Meer informatie: www.schippers-horeca.nl

MingleMush: mengelmoes van entertainment, eten en drinken

Food & mood hall MingleMush is geopend aan het Anna van Buerenplein 712. Een karavaan van (muzikaal) entertainment, eten en drinken vestigt zich hiermee aan de oostkant van Den Haag Centraal station. Vijftien wereldse foodstands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek en podium vinden elkaar onder één dak. De programmering combineert borrels, live bands, events, spoken word, lezingen en singer-songwriters. Lees verder

 

Grote Markt wordt ‘Haagse Bier Markt’

Het Lentebier festival gaat na groot succes zijn tweede editie in! Onder de vlag van de ‘Haagse Bier Markt’ verandert de Grote Markt dit weekend in een walhalla voor liefhebbers van smakelijk gebrouwen speciaalbieren.

Kom langs op vrijdag 7 april van 15:00 – 23:00 en zaterdag 8 april van 14:00 – 22:00 met familie en vrienden en laat je verrassen door een brede waaier aan speciaalbieren. Een 14-tal bekende en nog te ontdekken brouwers tappen met trots hun nieuwste biertjes op de Haagse Bier Markt. De toegang is gratis.

Er is keuze uit meer dan 40 verschillende speciaalbieren om te proeven. Proeven doe je uit glaasjes van 15cl. Het glaasje kost 5 euro en kan je na het festival mee naar huis nemen als aandenken of er thuis je eigen proeverij mee organiseren.

Dit alles onder het genot van live muziek en heerlijk eten, waaronder kaas- en charcuterieplankjes en haute friture van De Haagse Kroketterij. Weer of geen weer, de gezelligheid kan altijd doorgaan dankzij grote parasols en terrasverwarming!

Dit weekend is je uitgelezen kans om even lekker te relaxen met een biertje in je hand. Beetje babbelen, beetje eten en wie weet ontdek je hier je nieuwe lievelingsbier!Haagse Bier Markt.

Meer informatie

Worden leegstaande winkelruimten Palaceplein gastenappartementen?

Op 14 maart jl. antwoordde het college van B&W van Den Haag een aantal vragen van Lex Kraft van Ermel (Groep de Mos/OPD). Eén van de vragen betrof de winkelleegstand op het Palaceplein in Scheveningen van bijna 100%. Van alle winkelruimte is volgens Kraft van Ermel slechts één winkel operationeel. Een hotel aldaar zou de lege ruimtes willen transformeren tot gastenappartementen. Kraft van Ermel vraagt of het college bereid is daar medewerking aan te verlenen.

In antwoord hierop zegt het college mee te werken aan transformatie van leegstaande (kantoor)panden in de toeristische kerngebieden, waaronder Scheveningen. Hierover is de gemeente reeds in overleg. Voorwaarde is onder meer dat het hotelinitiatief van toegevoegde waarde is op het bestaande hotelaanbod.

Horeca in voormalig ‘Kwantum-pand’ Grote Markt

Aan de Grote Markt 10-13 in ‘Het Oude Centrum’ van Den Haag wordt het voormalige ‘Kwantum-pand’ omgetoverd tot een horecabedrijf. De gemeente Den Haag heeft goedkeuring verleend aan vastgoedeigenaar Breevast om deze locatie, na jaren van leegstand, samen met twee initiatiefnemers en in goed overleg met de gemeente en omwonenden op te knappen voor een nieuwe horecabestemming.

Zo wordt er in de kelder van het pand een jazzcafé, cocktailbar en podium voor bandjes en dj’s in het weekend gerealiseerd. Op de parterre komt een Grand Café en een koffie-fiets-drive-inn, de eerste van Nederland, waarbij de klant een bekerhouder met klem voor aan de fiets krijgt om de koffiebeker in te doen. Op de eerste en tweede etage worden vergaderruimtes voor de zakelijke markt gerealiseerd. Hat dak is bestemd voor een terras met bar en restaurant en biedt uitzicht op de Grote Markt.

Het pand aan de Grote Markt 13, op de hoek van de Boekhorststraat, is halverwege de jaren ’60 gebouwd en is in Den Haag vooral bekend als het ‘Kwantum-pand’ vanwege de jarenlange vestiging van de firma Kwantum. Vanaf 2004 heeft het pand grotendeels ‘leeg’ gestaan. De afgelopen jaren hebben veel partijen hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de binnenstad: zoals de internationale ‘Winkelboulevard Grote Marktstraat’ met grote warenhuizen, de Grote Markt met uitgaansvoorzieningen gericht op jongeren en muziek, inmiddels ook bekend als Popdistrict, en creatieve en vernieuwende ondernemers in de bekende Haagse Boekhorststraat. In de lijn met deze jarenlange ontwikkeling hebben de initiatiefnemers -twee jonge Haagse ondernemers- inspiratie gekregen om juist hier een vernieuwend horecaconcept uit te rollen en heeft men in de vastgoedeigenaar een partner gevonden om te investeren in het pand. Zowel binnen als buiten zal het pand compleet gerenoveerd en geschikt gemaakt worden voor het horecaconcept. Hiervoor is op 15 december 2016 een omgevingsvergunning aangevraagd.

Ook het buurtoverleg Het Oude Centrum is positief want het initiatief past in haar wijkvisie. Daarin beschrijft zij dat het vernieuwen van het ‘Kwantumgebouw’ tot een horecavoorziening met dakterras en uitzicht op de Grote Markt en de Grote Marktstraat veel publiek zal trekken. Vlak voor de officiële opening krijgt de buurt de gelegenheid voor een rondleiding door het gebouw in de nieuwe setting. De feestelijke opening van het pand staat gepland medio zomer van dit jaar.

(Bron: Joris Wijsmuller, wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur)

WTS advocaten en EBH Elshof advocaten verder onder de naam Cees advocaten

Wessel Tideman & Sassen advocaten in Den Haag is per 1 januari 2017, samen met een groep advocaten en medewerkers van EBH Elshof advocaten, verder gegaan onder de naam:
Cees advocaten. Cees advocaten heeft vestigingen in Delft en Naaldwijk.

Een van de branches waarin de advocaten van Cees veel ervaring hebben is de retail- en horecabranche. Omdat ondernemers in deze sector voor een belangrijk deel leveren aan consumenten, is het niet verwonderlijk dat deze branche te maken heeft met een keur aan wet- en regelgeving. Hierdoor is het voor de ondernemer vaak moeilijk om alle juridische ins en outs te kunnen doorgronden.

Overzicht in de voor horecaondernemers belangrijke regels

Deze zorg neemt Cees advocaten graag voor horecaondernemers uit handen: Cees advocaten kent de horecabranche als geen ander en zorgt ervoor dat ondernemers zich volledig kunnen richten op datgene waar hun passie ligt: hun ondernemerschap.

De advocaten van Cees kunnen horecaondernemers uitstekend adviseren over de exploitatie en de ontwikkeling van hotels, winkelruimtes en horecabedrijven, of het nu gaat om een planologische inpassing of om het beheer van hun zaak. Wat Cees advocaten onderscheidend maakt is dat zij hun civielrechtelijke en bestuursrechtelijke expertise combineren, maar dan wel met een daadwerkelijke kennis van de branche.

Ook voor vragen die betrekking hebben op de dagelijkse gang van zaken binnen de horecaonderneming hebben zij alle kennis in huis; of het nu gaat over vragen op het gebied van arbeidsrecht, franchise, financiering en zekerheden, of over de koop of verkoop van een horecaonderneming, deze zaak wordt niet alleen behandeld door de advocaten die zijn gespecialiseerd in het betreffende rechtsgebied, maar door advocaten die ook de horecabranche echt kennen en begrijpen.

De advocaten van Cees treden op voor hotels, winkelketens en retail- en horecaondernemingen, of het nu gaat om een adviestraject of om het voeren van een bestuursrechtelijke of civielrechtelijke procedure.

Horecaondernemers kunnen bij Cees terecht voor onder andere:

-Algemene voorwaarden
-Bestemmingsplanprocedures
-Exploitatievergunningen
-Financiering en zekerheden
-Franciseovereenkomsten en leveringscontracten
-Handhaving en bestuurlijke boete
-Koop- en verkoop van onderneming
-Ontwikkeling van winkels en winkelcentra
-Wabo en omgevingsvergunning
-Wet Bibob

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Michel Plug van Cees advocaten: telefoon 015-2713006 – www.cees.nl

Nieuw evenement Scheveningen: Bon Fire Beach Fest

Scheveningen krijgt met het Bonfire Beach Fest het grootste strandevenement van Nederland. Het nieuwe tweedaagse evenement wordt in het voorjaar gehouden op het strand tussen de haven en het Zwarte Pad. Bezoekers kunnen die dagen onder meer theatrale vuuracts, vuurspuwers, slow-in-the-darl-acts, licht- en vuurwerkshows, tangodansers, sla,encomuziek en een nachtelijke fakkeltocht over het strand van de haven naar ’t Puntje verwachten.

Het evenement is door de gemeente gekozen uit zeventien inschrijvingen van evenementenorganisatoren. Het Bon Fire Beach Fest werd als beste beoordeeld en krijgt van de gemeente een financiële bijdrage van 200.000 euro. Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens): “Het thema van het festival is vuur. Dit sluit naadloos aan bij de kracht van Scheveningen en haar tradities: vuurwerk en vreugdevuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit evenement zowel nationaal als internationaal op grote belangstelling kan rekenen en volop bezoekers naar de Haagse kust zal trekken.” De organisatie zoekt de samenwerking met strandpaviljoens, horeca op De Pier en aan de boulevard om dit tweedaagse evenement tot een succes te maken. (Bron: AD/HC 17-12-1016)

Schippers, horecamakelaar op basis van ‘no cure no pay’

(advertorial)
Schippers Business Intermediair is sinds 1981 actief bij de aan- en verkoop van horecabedrijven, strandpaviljoens/beachclubs en onroerend goed beleggingen in Den Haag en omstreken. Schippers werkt op ‘no cure no pay’ basis en garandeert discretie.
Zoekt u een horecabedrijf? Kijk dan eens bij het aanbod van Schippers of neem direct contact op. Zij kunnen u meer meer informatie over een bedrijf verschaffen en met u meedenken over eventuele andere mogelijkheden. Kunt u op dit moment geen bedrijf naar uw keuze vinden, dan is er de mogelijkheid om u gratis in te laten schrijven in het bestand van Schippers. Ga naar de website www.schippers-horeca.nl, klik op de pagina “U zoekt?” en vul hier uw gegevens en wensen in. Wilt u verkopen, dan kunt u contact met Schippers opnemen voor het maken van een vrijblijvende afspraak en een nadere toelichting op hun werkwijze. Daarnaast biedt Schippers consultancy aan tegen een vooraf vastgesteld tarief op urenbasis.
Recent zijn door horecamakelaar Schippers in Den Haag onder andere de volgende transacties tot stand gebracht:
verhuur aan restaurant Thai Signature; verkoop restaurant Les Ombrelles aan Sergio Corcuera; verhuur Theresiastraat 12d aan Marcus Roast & Toast; verkoop café-restaurant Ziezo bij de Haagse Hogeschool; Verkoop Smokey’s Spareribs; verkoop voormalig restaurant BIS, thans Brasserie Beekink; verkoop restaurant The Clipper.

Schippers Business Intermediair, Wassenaarseweg 5 in Den Haag. Telefonisch bereikbaar onder nummer 070-5140063 of 06-53338565.

Heeft u horeca-vacatures?

Heeft u één of meerdere vacatures in uw horecabedrijf? Dan is onze website www.haagsehoreca.nl de aangewezen plek om dit kenbaar te maken! U hoeft geen account aan te maken en vult slechts één formulier online in, verzenden en binnen enkele dagen staat uw vacature op de website. Eenvoudiger kan niet!

Aanmelden horeca-vacature(s)

Horecavisie Den Haag 2016-2019

In de Horecavisie Den Haag is de visie voor het gemeentelijk horecabeleid in de komende jaren geformuleerd. Het Uitwerkingsplan 2016-2019 maakt de vertaling van deze visie naar concrete acties voor de komende drie jaar.