Wat & hoe in de Residentie

Den Haag is méér dan een buitengewone stad..

Den Haag is ook Hofstad. De op twee na grootste gemeente van Nederland met ruim 500.000 inwoners. Hier zijn de Nederlandse regering en het parlement gevestigd;
Residentie. De woon- en verblijfplaats van Koning en Koningin;
Stad van Vrede en Recht. Met 131 internationale instellingen met 14.000 medewerkers aan de wereldvrede;
Internationale Stad. Waar tienduizenden mensen uit alle delen van de wereld werken, wonen en recreëren. Dat geeft de stad haar internationale karakter;
Badplaats. Met de prachtige stranden van Scheveningen en Kijkduin.

Den Haag hééft ook meer..

Prachtige winkelpromenades en unieke winkelstraatjes, paleizen, musea, galeries, kunsthandels en markten;
Hotels, van eenvoudig tot chique. Méér dan vijfhonderd restaurants, waarvan zo’n vierhonderd met een internationale keuken. Ruim zevenhonderd bedrijven in de drankensector, waarvan zo’n driehonderdvijftig cafés en bars;
Terrassen door de hele stad zorgen voor een gezellige eigentijdse ‘Haagse’ sfeer. En tijdens het strandseizoen komen daar ook nog eens de strandpaviljoens en beachclubs aan de ruime stranden van Scheveningen en Kijkduin bij.

UITGAAN IN DEN HAAG

Den Haag, Scheveningen en Kijkduin hebben een grote diversiteit aan hotels, restaurants en (eet)cafés. Maar ook gezellige lunchrooms en strandpaviljoens. Al vanaf de eerste zonnestralen in het voorjaar is het heerlijk vertoeven op de vele terrassen in de stad, zoals op het Plein, de Plaats (zie foto), Grote Markt en aan de boulevard van Scheveningen en Kijkduin.

HORECAGEBIEDEN/-TERRASSEN

In Den Haag, Scheveningen en Kijkduin zijn een groot aantal horecagelegenheden geconcentreerd in een bepaald gebied, een zogenaamd horecagebied. Om u een indruk te geven waar ze zijn gelegen en welke restaurants, (eet)cafés of lunchrooms u er vindt, geven wij u een overzicht.
Alle genoemde horecabedrijven zijn terug te vinden op de website.

people on a terrace at Plein in The Hague

Het Plein

Het Plein is niet alleen het centrum van Den Haag, maar ligt ook nog eens pal naast het politieke centrum van Nederland (het Binnenhof). Aan het Plein liggen tal van restaurants en (eet)cafés met ruime en zonnige terrassen, zoals Restaurant Brasserie Luden, Millers, De Eeuwige Jachtvelden, De Haagsche Kluis, Eetcafé Cloos, Bar en Restaurant Barlow, Café Bar Berger, Eetcafé Plein XIX en Restaurant Gusto.

 

 

de grote markt

De Grote Markt

Aan de Grote Markt zijn verschillende (eet)cafés gevestigd. In de zomer is het één groot en gezellig terras. Regelmatig vinden er muziekfestivals plaats. U vindt er o.a. Grand Café Boterwaag, Café Restaurant Zeta, De Zwarte Ruiter & September en Cocktailbar Tikibar Vavoom.

 

 

 

terras plaats

De Plaats

Aan De Plaats, gelegen naast museum De Gevangenpoort en de winkelpromenade richting Noordeinde, zijn een aantal restaurants gevestigd met een zonnig terras zoals Café Restaurant Juliana’s, Bistrot de la Place en Lunchroom Bagels & Beans.

 

 

 

 

Denneweg en Hooikade/Hooistraat

De Denneweg (Buurtschap Centrum 2005) is een van de oudste straten van Den Haag en heeft een grote diversiteit aan restaurants en cafés, waarvan enkele met een terras aan de Denneweg zelf of een prachtig terras met een tuin aan de achterzijde. Restaurants als Nul 70 Eten en Drinken, AOC Cuisine Française, Oker, Dekxels, Maxime, Taveerne De Resident, Alexander, Benkei, Tapsbar Limon, Dendy, Hooistraat, Kinyo en Les Ombrelles, nodigen uit tot een bezoek.

 

De Mallemolen ook wel genoemd ‘Klein Montmartre’

De Mallemolen, in 2008 heringericht, nieuw bestraat en veranderd in een wandelpromenade, ligt in het hart van de Haagse Archipelbuurt. Ingeklemd tussen de Javastraat, de Laan Copes van Cattenburgh, de Paramaribostraat, de Surinamestraat en de Balistraat. Door zijn uitstraling en gezelligheid ook wel het ‘Montmartre’ van Den Haag genoemd met (eet)café Hier, De Malle Meid en De Kleine Witte en de restaurants Le Moulin Fou, Mochi en Olijf.

 

rabbijnmaarsenplein_001

Rabbijn Maarsenplein

Het Rabbijn Maarsenplein is een gezellig horecaplein in het centrum van Den Haag. Het ligt achter de Nieuwe Kerk en midden in het bekende en gezellige China Town. Het plein biedt een keuze aan restaurants met een oosterse keuken, zoals Momiji Sushi en Little V.

 

 

 

 

terras buitenhof

Buitenhof

Vanaf het Buitenhof heeft u een prachtig uitzicht op één van de bekendste historische gebouwen in Den Haag: het Binnenhof. Aan het Buitenhof zijn een aantal restaurants met terras gevestigd, zoals Umami, Des Deux Villes, WOX, Vapiano, Lokanta, Popocatepetl, BIT en Havana. Ook is er een hotel-restaurant: Corona, en bioscoop Pathé Buitenhof.

 

 

 

avenue3

Avenue Culinaire

Aan één van de meest historische grachten van Den Haag, de Dunne Bierkade, en in de directe omgeving hebben zich diverse restaurants gevestigd met een internationale keuken. Bij een aantal restaurants en cafés kunt u genieten op een terrasboot. Jaarlijks vindt hier het festival ‘ Jazz in de gracht’ plaats. Gevestigd zijn er o.a. Restaurant Serengeti, Basaal, Eten bij Werelds, Kee Lun Palace en Eethuys De Zon.

 

 

Maak ook eens een rondvaart door de Haagse grachten of een tocht naar Madurodam en Scheveningen. Meer informatie:
De Ooievaart: www.ooievaart.nl
De Haagse Willemsvaart: www.willemsvaart.nl
Salonboot Den Haag: www.salonbootdenhaag.nl
Boot Varen Den Haag: www.bootvarendenhaag.nl 

 

Noordeinde

Aan het Noordeinde vindt u een grote verscheidenheid aan kleine, gezellige winkels. Zoals meubelen, boeken, schilderijen etc. Hier vindt u ook een groot aantal (eet)cafés en restaurants, veelal met een terras en tuin grenzend aan de Koninklijke Stallen en de tuin van het Paleis Noordeinde. U vindt er o.a. Restaurant It Rains Fishes, Het Heden, Tao, Maharani, Tri Tunggal, La Liguria en La Cubanita.

 

terrassen

Scheveningen en Kijkduin

Aan de boulevard van Scheveningen en Kijkduin bevinden zich tal van restaurants met een ruim terras. Ze bieden u een fraai uitzicht over de boulevard, het strand en de zee. Vooral bij zonsondergang ‘the place to be’.

 

 

 

 

 

Scheveningen Haven

Rond de Scheveningse haven hebben zich in de loop der jaren steeds meer horecabedrijven gevestigd. Vooral in de oude visafslag, ter hoogte van de Scheveningse jachthaven. Maar ook aan de kop van de Tweede Binnenhaven. Met altijd de bedrijvigheid van de beroepsvisserij en de gezelligheid van de binnen- en uitvarende jachten, is het een plek waar je goed kunt vertoeven.

Loop eens binnen bij: Burgerz Scheveningen, Het Gouden Kalf, The Harbour Club, Samen in Zee, The Pasta Company, Lemongrass, Waterproef, Het Brouwcafé, De Dagvisser, DOK 28, Mero, Bay Dreams of Phuket.

Anna Paulownaplein

Het Anna Paulownaplein, gelegen in het Zeeheldenkwartier, is een van de meest romantische pleinen van Den Haag. Rond het plein zijn een aantal gezellige lunchrooms en restaurants gevestigd: Lunchroom ROOM, De Kamer Hiernaast, Bite Me en Wicked Wines II.

 

SLUITINGSTIJDEN HORECA

De gemeente Den Haag kent standaard sluitingstijden voor de horeca. In de meeste gevallen betekent dat sluitingstijd om 02.00 uur, afhankelijk van de categorie waarin de horeca-inrichting valt. In de nachten van donderdag op vrijdag, vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag geldt een sluitingstijd van 02.30 uur.

Voor de uitgaanskernen Spui, Grote Markt, Buitenhof, Plein en Scheveningen-Bad, gelden géén sluitingstijden.


MICHELIN STERREN

Ook in Den Haag kunt u eten op ‘sterren niveau’.

Restaurant Calla’s (Frans/Nederlands)