Ondernemen

NIEUWS VOOR HAAGSE HORECAONDERNEMERS: klik hier 

VOLG ONS OOK OP TWITTER: klik hier


BELANGENBEHARTIGING

De belangen van horeca-ondernemers worden behartigd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
KHN is verdeeld in regio’s en afdelingen. De belangen van de Haagse horeca-ondernemers worden behartigd door de Afdeling Den Haag van KHN. Deze afdeling heeft ca. 600 leden.

 

JURIDISCHE ONDERSTEUNING

Bezorgt een juridische kwestie u hoofdbrekens? Blijf er niet te lang mee lopen. Cees advocaten is niet toevallig gespecialiseerd in de juridische kant van de horeca. Naast algemene rechtsgebieden zoals huurrecht, ontslagrecht en sociale verzekeringen, bedrijfsoverdracht, belastingrecht en bestuursrecht, heeft Cees zich ook gespecialiseerd in zaken als drank- en horecavergunningen, brouwerijcontracten, SENA-afdrachten en flexibele arbeidscontracten. Zij zijn zeer betrokken bij de Hollandse horecaondernemers. Wilt u meer weten over Cees advocaten? Neem dan contact op met mr. Michel Plug, telefoon 015-2713006. Website: www.cees.nl

 

EENMALIGE ONTHEFFING SLUITINGSTIJDEN

Horeca-inrichtingen die ‘s avonds open zijn moeten zich houden aan vaste sluitingstijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor een café of een restaurant. Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen zij tot 02.30 uur open blijven. Op alle andere dagen is dat tot 02.00 uur. Om langer open te kunnen blijven, is een ontheffing nodig.

Een zogenoemd ‘verlaatje‘ geeft ondernemers de mogelijkheid om hun horeca-inrichting langer open te houden en daarmee in te spelen op evenementen en activiteiten in de stad. Met een verlaatje mag de ondernemer maximaal tot 06.00 uur open zijn. U kunt 10 keer per kalenderjaar (strandpaviljoens 1 keer per maand en 6 keer per jaar) een ontheffing aanvragen bij de gemeente Den Haag.

 

ONDERNEMERSPORTAAL

Het Ondernemersportaal is hét aanspreekpunt bij de gemeente voor ondernemers in het Haagse bedrijfsleven. Het Ondernemersportaal informeert bedrijven over regels en procedures van de gemeente Den Haag. Bij het ondernemersportaal kunnen (startende) ondernemers terecht met vragen over gemeentelijke zaken. Zoals handhaving, huisvesting, parkeren, scholing, vergunningen en werkgelegenheid. Heeft u een klacht over de gemeentelijke dienstverlening, dan kunt u ook hier terecht. Het Ondernemersportaal is gratis.

Inloopspreekuur Ondernemershuis Vaillantlaan 154:
Elke maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Adres & contact: Spui 70, 2511 BT  Den Haag. Telefoon: 070-3536004 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).

 

HAAGS TERRASSENBELEID

Minder administratieve regels en meer mogelijkheden voor de ondernemers om het terras toegankelijk te maken. Overzichtelijke en moderne regelgeving met duidelijke richtlijnen en één werkwijze voor alle Haagse terrashouders. Dat is het doel van het Haagse Terrassenbeleid.

 

AAN- EN VERKOOP HORECABEDRIJVEN

Wilt u uw horecabedrijf verkopen of verhuren? Speelt u met de gedachte aan een bedrijfsovername? Wilt u een horecabedrijf kopen of huren? Wilt u een taxatie laten maken van uw horecabedrijf?
Op onze website staan een aantal deskundige horecamakelaars, die u hierbij graag willen ondersteunen en adviseren. Dankzij hun uitgebreide kennis van onroerend goed en een volledig inzicht in de horecabranche, hebben zij een grote ervaring in de aan- en verkoop van horecabedrijven.

 

ADVERTEREN EN PUBLICITEIT OP DE WEBSITE HAAGSEHORECA.NL

Kan ik een vermelding krijgen op de website Haagsehoreca.nl?
Ja, dat kan. Een standaard vermelding (naam, adres, woonplaats, telefoon) is mogelijk als uw horecabedrijf een website heeft en gevestigd is in Den Haag. Geef dit door via de e-mail: info@haagsehoreca.nl 

Ik wil graag een uitgebreidere vermelding (advertentie) met een foto of logo van het bedrijf. Is dat mogelijk?
Ja, dat is mogelijk. Een standaard vermelding kan worden uitgebreid met een door u gewenste tekst (b.v. openingstijden; specialiteiten) en een door u gewenste foto (klein formaat). Deze uitgebreide vermelding wordt tevens bovenaan de lijst geplaatst van hetzelfde type horecabedrijf/restaurant/keuken*. 

Kan ik een foto met de naam van mijn hotel/hotelkamer krijgen in de header op één van de hotelpagina’s?
Ja, dat is mogelijk. Wij kunnen een foto van uw hotel/hotelkamer laten plaatsen in de header van de gewenste pagina met daarin de naam van uw hotel en een link naar uw website*. 

De vermelding van mijn restaurant staat niet onder het juiste type keuken. Hoe kan ik dat wijzigen?
Geef uw wijziging (type keuken) door via de e-mail: info@haagsehoreca.nl

Kan mijn restaurant een vermelding krijgen onder meerdere typen keukens?
Wij plaatsen één gratis standaard vermelding. Uw restaurant kan indien gewenst ook bij één van de andere typen keukens worden geplaatst*. 

Ik heb nieuws over mijn Haagse horecabedrijf. Kan dat worden gemeld op jullie website?
Ja, in principe wel. Dat is afhankelijk van de lengte en de aard van het (pers)bericht.

Ik wil graag adverteren op jullie website d.m.v. een banner. Is dat mogelijk?
Ja, dat kan. In overleg met u plaatsen wij een banner op de daarvoor bestemde pagina’s*. 

 

*Heeft u belangstelling voor één of meerdere van bovengenoemde mogelijkheden? Laat het ons weten.
HaagseHoreca.nl: telefoon: 06-20917825 of stuur een e-mail: info@haagsehoreca.nl en wij nemen contact met u op over de prijs en de voorwaarden.